IJsselbiënnale/Nevengeul

24 juni tot 17 september 2023

Harculo Centrale, IJsselcentraleweg 6, 8015 PA Zwolle

Thea van Vliet is aanwezig op 24 juni, vanaf 10 uur tot 18 uur en op 7 juli van 14 tot 18 uur.

De IJsselbiënnale is een tweejaarlijkse internationale buitententoonstelling met prikkelende kunstwerken langs de IJssel en een uitgebreid programma Nevengeul.

Op diverse locaties langs de route zoomen maar liefst 27 kunstenaars in op de verhouding tussen mens en landschap. Installaties, poëtische sculpturen, indrukwekkende en onverwachte plekken, performances, en andere ingrepen in het landschap. Onder de titel Grondtonen stelt IJsselbiënnale 2023 de aarde, bodem en grond centraal. Een fietsroute van ruim 100 kilometer voert je in vijf etappes van 17 juni t/m 17 september door de IJsselvallei, langs landgoederen, waterwerken, natuurgebieden en haar Hanzesteden langs alle kunstwerken en de vele activiteiten.

Grondtonen 

Dwingen wij de aarde te leveren wat wij willen, of zijn we in staat te luisteren naar wat de bodem ons vertelt? Nevengeul 2023

De IJsselbiënnale 2023 bestaat naast de buitententoonstelling ook dit jaar weer uit een uitgebreid cultuurprogramma: Nevengeul. De Nevengeul wordt gevuld met groepstentoonstellingen op startpunten met werken van beeldende kunstenaars, podiumkunst – optredens o.a. theater, muziek-  in samenwerking met (professionele) culturele instellingen, samenwerkingen met regionale musea, IJsselbiënnale Specials, uitgelichte duurzame initiatieven (Greenpoints) uit de regio en het IJsselcongres! 

Previous
Next
en_GBEnglish (UK)